[04. mart 2020] Urbanizovano (2011)

on
image_pdfimage_print

Dokumentarni film “Urbanized” (2011) bavi se strategijama urbanog dizajna i kroz razgovor sa nekim od najznačajnijih arhitekata, planera, političara i mislilaca ispituje probleme, organičenja i potencijale gradova, kao i načina na koje se oni mogu napraviti humanim mestima za život u 21. veku.

Nakon projekcije biće organizovana diskusija, a želja nam je da kroz razgovor pokrenemo pitanja vezana za urbano planiranje, stambene politike i dostupnost javnih prostora, kao i da analiziramo koji su uspesi i perspektive borbe za pravo na dom i pokreta za stanovanje u savremenom kontekstu. Projekciju zajednički organizuju Kino klub Barut, Združena akcija Krov nad glavom i Samoobrazovni univerzitet “Svetozar Marković”.
Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=qHWwxBEfikw

Kino klub Barut, Združena akcija Krov nad glavom i Samoobrazovni univerzitet “Svetozar Marković” vas pozivaju na projekciju sa diskusijom:
sreda, 4. mart 2020, u 19:30
KC Magacin u Kraljevića Marka 4

Urbanized, USA /UK, 2011, 85 min

Režija: Gary Hustwit
Jezik: engleski, nemački, španski
Titl: srpski

Film predstavlja: Saša Perić: režiser, aktivista i obrazovni radnik.

Ulaz na projekciju je besplatan!

Ukoliko želite da budete obavešteni o nedeljnim projekcijama Kino kluba Barut možete se prijaviti za newsletter na adresi: http://eepurl.com/dIsaAz

Ukoliko želite da predstavite film u okviru Kino kluba Barut pište nam na kinobarut@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Obavesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments