[11. mart 2020] Memorias del subdesarrollo (1968)

on
image_pdfimage_print

“Sećanja na nerazvijenost”, film Tomasa Gutiereza Alea-e možda je i najpoznatije delo u istoriji kubanske kinematografije. Nakon što su njegova supruga i porodica pobegli neposredno pre Invazije u Zalivu svinja, buržoaski intelektualac ​​Serđo (Sergio Corrieri) provodi dane u razmišljanju i refleksiji, lutajući Havanom, upuštajući se u razna ljubavna zapletanja i političku ambivalentnost, postepeno se prepuštajući rastućem osećaju otuđenosti.

Ovom adaptacijom inovativnog romana Edmunda Desnoesa, Alea je razvio kinematografski stil jednako radikalan kao i vreme koje je hroničio, stvarajući kolaž upečatljivih impresija, ideja i uvida, koristeći se eksperimentalnim tehnikama montaže, arhivskog materijala i spontano snimljenih uličnih scena. “Sećanja na nerazvijenost” je intimni i gusto slojeviti film, koji je i optužnica i osuda neangažovanosti i izolovanosti glavnog junaka, ali i izvanredan pogled na život u postrevolucionarnoj Kubi.

Kino klub Barut vas poziva na projekciju sa diskusijom:
sreda, 11. mart 2020, u 19:30
KC Magacin u Kraljevića Marka 4

Memorias del subdesarollo, Cuba, 1968, 97 min

Režija: Tomás Gutiérrez Alea
Jezik: španski, engleski
Titl: srpski

Film predstavlja: Ognjen Glavonić: filmski rediitelj iz Pančeva. Njegovi filmovi su prikazani na festivalima u Kanu, Berlinu, Torontu, Roterdamu, Njujorku, Sarajevu i mnogim drugim, osvojivši pedesetak nagrada. Glavonić je direktor i jedan od osnivača Pančevo Film Festivala.

 

Ulaz na projekciju je besplatan!

Ukoliko želite da budete obavešteni o nedeljnim projekcijama Kino kluba Barut možete se prijaviti za newsletter na adresi: http://eepurl.com/dIsaAz

Ukoliko želite da predstavite film u okviru Kino kluba Barut pište nam na kinobarut@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Obavesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments