[25. decembar 2019] The Take (2004)

on
image_pdfimage_print

U jeku Argentinske ekonomske depresije (1998–2002), izazvane neoliberalnom politikom i globalnom recesijom, preduzeća masovno odlaze u stečaj i milioni ostaju bez posla. U nesigurnim uslovima kolabirane ekonomije, zamrznutih tekućih računa, radnici se osmeljuju da preuzmu fabrike u kojima su radili, i pokreću proizvodnju od koje su vlasnici fabrika već odustali, bez garancije da će od nje moći i živeti. Kroz kontinuiranu političku borbu protiv države i starih vlasnika, radnici uspešno brane svoje fabrike od deindustrijalizacije do danas.

The Take (2004) je prvi film Naomi Klajn i Avija Luisa, koji prati dešavanja u fabrici automobila Forha i borbu Pokreta povraćenih fabrika u pogonima i u sudovima naporedo sa tadašnjim razvojem političke situacije u Argentini. Na diskusiji posle filma razgovaraćemo o radničkom samoupravljanju u globalnom i lokalnom kontekstu.

Kino klub Barut vas poziva na projekciju sa diskusijom:
sreda, 25. decembar 2019, u 19:30
KC Magacin u Kraljevića Marka 4

The Take, Canada/Argentina, 2004, 87 min

Režija: Avi Lewis
Jezik: španski/engleski
Titl: srpski

Film predstavlja: Marko Crnobrnja, aktivista Združene akcije Krov nad glavom i član Socijaldemokratske Unije.

Ulaz na projekciju je besplatan!

Ukoliko želite da budete obavešteni o nedeljnim projekcijama Kino kluba Barut možete se prijaviti za newsletter na adresi: http://eepurl.com/dIsaAz

Ukoliko želite da predstavite film u okviru Kino kluba Barut pište nam na kinobarut@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Obavesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments