[18. decembar 2019] The Century of the Self (2002) 2/2

on
image_pdfimage_print

“The Century of the Self” je britanska televizijska dokumentarna serija iz 2002. godine u režiji Adama Kurtisa. Ovaj dokumentarni serijal istražuje i govori o različitim načinima na koje su vlade i korporacije koristile Frojdove teorije da bi kontrolisale javnost u doba masovne demokratije. Film postavlja dublja pitanja i implikacije o korenima i metodama konzumerizma i komodifikacije. Takođe, film pokušava da dovede u pitanje način na koji se ljudi predstavljaju sami sebi, njihove odnose prema konzumerizmu, i površnost koju ispoljavaju. Autor takođe dovodi u pitanje namere i načine na koje korporacije i političke strukture oblikuju kretanja u društvu i suzbijaju angažovani pristup javnosti.

Na diskusiji nakon filma govorićemo o različitim načinima kontrole mase, kao i o potencijalnim ograničenjima samog filma koji prikazuje psihoanalizu kao samostalnog „krivca” neželjenih društvenih procesa, bez dubljeg osvrta na socio-ekonomske prilike koje su značajnije posredovale u prikazanim događajima.

Kino klub Barut vas poziva na projekciju sa diskusijom:
sreda, 18. decembar 2019, u 19:30
KC Magacin u Kraljevića Marka 4

The Century of the Self, UK, 2002, 120 min

Režija: Adam Curtis
Jezik: engleski
Titl: srpski

Film predstavlja: Nenad Pinter, koordinator programa u Kulturnom Centru Rex.

Ulaz na projekciju je besplatan!

Ukoliko želite da budete obavešteni o nedeljnim projekcijama Kino kluba Barut možete se prijaviti za newsletter na adresi: http://eepurl.com/dIsaAz

Ukoliko želite da predstavite film u okviru Kino kluba Barut pište nam na kinobarut@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Obavesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments