[23. jun 2022] Operacija Gladio – Drugi deo: Ulični vojnici (1992)

image_pdfimage_print

Italijanski premijer Aldo Moro je kidnapovan 1978. godine u Rimu a njegov telohranitelj je ubijen. Nađeni meci su se izdavali samo italijanskim specijalnim snagama a jedan tajni agent je priznao da je tajna služba blagovremeno primila dojavu. Tajmvoč istražuje istinu o ovom događaju i o ubistvu Moroa koji je bio saglasan da se Italijanska komunistička partija uključi u vladu. Ova epizoda takođe rekonstruiše seriju neobjašnjenih i krvavih ubistava nekoliko godina ranije u Belgiji kada su maskirani napadači usmrtili kupce u supermarketu. Neki od odgovornih članova mreže Gladio su progovorili o ovim naizgled besmislenim ubistvima.

Kino klub Barut vas poziva na projekciju sa diskusijom:
četvrtak, 23. jun 2022, u 19:00
Magacin u Kraljevića Marka 4-8

Ujedinjeno Kraljevstvo, 1992, 50 min
Režija: Allan Francovich
Jezik: engleski, italijanski, francuski
Titl: srpski

Film predstavlja: Kino klub “Barut”. Kino klub “Barut” funkcioniše kao nezavisni direktno-demokratski kolektiv. Cilj kolektiva je da, koristeći film kao sredstvo političke komunikacije, stvori prostor za osvešćivanje, obrazovanje i diskusiju, kao i da bude katalizator koji će do tada pasivne gledaoce pretvoriti u aktivne činioce, koji će dokumentovati društvena dešavanja i postavljati pitanja o kojima svi ćute. Pokretanje kolektiva Kino klub “Barut” inicirala je anarhosindikalistička grupa “Klasna solidarnost”.


Ulaz na projekciju je besplatan!

Ukoliko želite da budete obavešteni o narednim projekcijama Kino kluba Barut možete pratiti naš Telegram kanal (https://t.me/joinchat/AAAAAEbHP2U-UFLJFcSxUQ) ili se prijaviti za newsletter (https://barut.klasol.org/newsletter/)

Ukoliko želite da predstavite film u okviru Kino kluba Barut pište nam na kinobarut@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Obavesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments