[04. novembar 2020] Glavom kroz zid (2020)

image_pdfimage_print

Mnogi i danas kada se toga prisjete nisu sigurni jesu li te stvari bile realne ili su jednostavno bile splet vrlo čudnih nesretnih okolnosti. Za dvoje profesora karijera je puno brže završila nego što je uopće i počela. Dugogodišnja organizacija prosvjeda, sukobi s policijom i kazneni postupak bez kraja, ovaj kratki dokumentaristički film “Glavom kroz zid – vrijedilo je” (2020) čine dokumentom vremena kojeg se većina nerado sjeća.

Autorstvo potpisuje Mreža anarhista, koja je koristila arhivske materijale i snimke u periodu od 2008. do 2020. godine, koji su javno dostupni ili su dani na korištenje iz privatnih kolekcija svjedoka tog vremena. Cijeli film je dostupan za javnost online. Neka ova priča nađe svoj put do javnosti kojoj će zasigurno biti interesantna.

Kino klub Barut vas poziva na projekciju sa diskusijom:
sreda, 4. novembar 2020, u 20:30
Događaj se fizički organizuje za 8 učesnika, diskusija će biti prenošena preko Facebook Live na KK Barut FB stranici

Ukoliko želite da prisustvujete projekciji molimo vas da se prijavite na ovom linku: https://forms.gle/f6DjiLUXq6UBC3eCA

Film je dostupan na internetu i možete ga celog pogledati ovde:

Glavom kroz zid – vrijedilo je, Cro, 2020, 17 min
Režija: Mreža anarhista
Jezik: hrvatski

Film predstavlja: Eugen Babić, Spasilac na vodi, medicinski tehničar, profesor filozofije i povijesti. Nepopravljivi romantik i planinar.


Ulaz na projekciju je besplatan!

Ukoliko želite da budete obavešteni o narednim projekcijama Kino kluba Barut možete pratiti naš Telegram kanal (https://t.me/joinchat/AAAAAEbHP2U-UFLJFcSxUQ) ili se prijaviti za newsletter (https://barut.klasol.org/newsletter/)

Ukoliko želite da predstavite film u okviru Kino kluba Barut pište nam na kinobarut@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Obavesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments