[2. oktobar 2019] Uzavreli grad

image_pdfimage_print

U godinama nakon Drugog svetskog rata jugoslovensko rukovodstvo nastoji da izvede brzu industrijalizaciju zemlje. U Zenici se tako okuplja velik broj ljudi – seljaka, radnika, prostitutki, kriminalaca – sa zadatkom izgradnje visoke peći. Neposredni rukovodilac na gradilištu je bivši partizan, Šiba, koji je odgovoran inženjeru Plavšiću. Među novim radnicima su nepopravljivi ženskaroš Luka, riječke prostitutke predvođene iskusnom Ribom, mladi seljak Jovica i njegova nova devojka Hajra… Teško je zadovoljiti sve i ostvariti što više u tom uzavrelom gradu i Šiba čini greške, nošen željom da postigne i nemoguće.

Uzavreli grad je jugoslovenski crno-beli igrani film, po žanru je drama, koja se po temi i stilu naslanja na raniji film Veljka Bulajića – Vlak bez voznog reda, odnosno prikazuje dramatične ekonomske i socijalne promene u Jugoslaviji nakon Drugog svetskog rata. (1961)

Kino klub Barut vas poziva na projekciju sa diskusijom.
sreda, 2. oktobar 2019, u 19:30
KC Magacin u Kraljevića Marka 4

Uzavreli grad, Jugoslavija, 1961, 114 min
režija: Veljko Bulajić
igraju: Velimir Bata Živojinović, Dragomir Felba, Ilija Džuvalekovski

jezik: srpskohrvatski
titl: /

Film predstavlja: Dragan Stojković (1953). Po obrazovanju sociolog, u životnom i radnom angažmanu grafički radnik, novinar, izdavač i društveni aktivista. Osnovao izdavačko preduzeće Mostart (1990) u kome je izdao preko sto naslova knjiga, izdavao nezavisne novine Hronika za Zemun (1999-2003). Objavljivao tekstove u dnevnim novinama Danas i Blic i u mesečniku Republika.

Ulaz na projekciju je besplatan!

Ukoliko želite da budete obavešteni o nedeljnim projekcijama možete se prijaviti za newsletter na adresi: http://eepurl.com/dIsaAz

Ukoliko želite da predstavite film u okviru Kino kluba Barut pište nam na kinobarut@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Obavesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments