[19. dec 2018] Krila

on
image_pdfimage_print

“Krila” su priča o Nadeždi Petrovnoj, nekadašnjoj pilotkinji Sovjetskog ratnog vazduhoplovstva koja je nakon Drugog svetskog rata postala direktorka škole u provincijskom gradu. Odana idealima Komunističke partije i duboko traumatizovana ratnim iskustvom, Nadežda sa velikom teškoćom izlazi na kraj sa svakodnevnim životom koji joj je nametnut u vreme mira.

Ovo je film o ženama koje su učestvovale u krvavim borbama na Istočnom frontu, njihovoj emancipaciji kroz tu borbu, ali i skliznuću u zaborav i povratku patrijarhalnim ulogama nakon rata.

Kino klub Barut vas poziva na projekciju sa diskusijom.
sreda, 19. decembar 2018 u 20:30
KC Magacin u Kraljevića Marka 4

Krila, SSSR, 1966, 85 min, igrani
režija: Larisa Šepitko

jezik: ruski
titlovi: srpski

Film predstavlja: Ilija Đorđević, dizajner zvuka usmeren ka savremenim pozorišnim tendencijama i novim medijskim disciplinama. Do sada učestvovao u kreiranju zvuka za predstave Revizor za jugoistok (Šabac), Čudo u Šarganu (Sombor) u režiji Marka Torlakovića i Fotografija 51 u režiji Tare Manić. Trenutno završava master studije na Fakultetu dramskih umetnosti iz oblasti dizajna zvuka za scenske događaje.


Ulaz na projekciju je besplatan!

Ukoliko želite da budete obavešteni o nedeljnim projekcijama možete se prijaviti za newsletter na adresi: http://eepurl.com/dIsaAz

Ukoliko želite da predstavite film u okviru Kino kluba Barut pište nam na kinobarut@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Obavesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments