1

[28. april 2022] Ljudožder vegetarijanac (2012)

Danko Babić je uspešan mladi ginekolog koji gradi karijeru u privatnoj klinici. Istovremeno gradi jednako uspešnu karijeru u organizovanom kriminalu. Film je zasnovan na romanu Ive Balenovića koji je petnaest godina radio kao ginekolog u zagrebačkoj Klinici za ženske bolesti i porode Merkur.

“Ljudožder Vegetarijanac” osvojio je pet zlatnih Arena na filmskom festivalu u Puli 2012., uključujući i nagradu za najboljeg reditelja.

Kino klub Barut vas poziva na projekciju sa diskusijom:
četvrtak, 28. april 2022, u 19:00
Magacin u Kraljevića Marka 4-8

Hrvatska, 2012, 91 min
Scenario i režija: Branko Schmidt
Jezik: hrvatski

Film predstavlja: Kino klub “Barut”. Kino klub “Barut” funkcioniše kao nezavisni direktno-demokratski kolektiv. Cilj kolektiva je da, koristeći film kao sredstvo političke komunikacije, stvori prostor za osvešćivanje, obrazovanje i diskusiju, kao i da bude katalizator koji će do tada pasivne gledaoce pretvoriti u aktivne činioce, koji će dokumentovati društvena dešavanja i postavljati pitanja o kojima svi ćute. Pokretanje kolektiva Kino klub “Barut” inicirala je anarhosindikalistička grupa “Klasna solidarnost”.


Ulaz na projekciju je besplatan!

Ukoliko želite da budete obavešteni o narednim projekcijama Kino kluba Barut možete pratiti naš Telegram kanal (https://t.me/joinchat/AAAAAEbHP2U-UFLJFcSxUQ) ili se prijaviti za newsletter (https://barut.klasol.org/newsletter/)

Ukoliko želite da predstavite film u okviru Kino kluba Barut pište nam na kinobarut@gmail.com