1

[18. novembar 2020] Catastroika (2012)

Catastroika nastaje u klimi protesta koji su potresali Grčku pre deset godina. Kao posledica globalne finansijske krize, Grčka upada u dužničku krizu, dok je vladin odogovor, prema direktivama iz EU-a, podrazumevao uvođenje drastičnih mera štednje i ubrzanu privatizaciju državne svojine. U nameri da doprinesu raspravi o potencijalnim posledicama prodaje javnih dobara, Aris Chatzistefanou i Katerina Kitidi se odlučuju da trasiraju pan-evropske dinamike privatizacija koje počinju u Rusiji tokom 90-ih.

Posle uspeha sa prethodnim dokumentarcem “Debtocracy”, Chatzistefanou i Kitidi razvijaju dalje svoj dokumentarni metod koji kombinuje detaljani istraživački rad, intervjue sa intelektualcima i stručnjacima otvoreno leve provinijencije i, krajnje, jednu globalnu prespetkivu kako bi ocrtali dinamike koje još uvek oblikuju našu savremenu stvarnost.

Kino klub Barut vas poziva na projekciju sa diskusijom:
sreda, 18. novembar 2020, u 20:30
Događaj se fizički organizuje za 5 učesnika, diskusija će biti prenošena preko Facebook Live na KK Barut FB stranici

Ukoliko želite da prisustvujete projekciji molimo vas da se prijavite na ovom linku: https://forms.gle/f6DjiLUXq6UBC3eCA

Film je dostupan na internetu i možete ga celog pogledati ovde:

Catastroika, Greece, 2013, 87 min
Režija: Aris Chatzistefanou i Katerina Kitidi
Jezik: grčki
Titl: srpski

Film predstavlja: Kino klub “Barut”. Kino klub “Barut” funkcioniše kao nezavisni direktno demokratski kolektiv. Cilj kolektiva je da koristeći film kao sredstvo političke komunikacije stvori prostor za osvešćivanje, obrazovanje i diskusiju, kao i da bude katalizator koji će do tada pasivne gledaoce pretvoriti u aktivne činioce koji će dokumentovati društvena dešavanja i postavljati pitanja o kojima svi ćute. Pokretanje kolektiva Kino klub “Barut” inicirala je anarhosindikalistička grupa “Klasna solidarnost”.


Ulaz na projekciju je besplatan!

Ukoliko želite da budete obavešteni o narednim projekcijama Kino kluba Barut možete pratiti naš Telegram kanal (https://t.me/joinchat/AAAAAEbHP2U-UFLJFcSxUQ) ili se prijaviti za newsletter (https://barut.klasol.org/newsletter/)

Ukoliko želite da predstavite film u okviru Kino kluba Barut pište nam na kinobarut@gmail.com