1

[10. jul 2019.] Hvala vam na vašoj službi

Film je biografska ratna drama koja se zasniva na nagrađivanoj knjizi Dejvida Finkla, američkog novinara. Finkl je boravio više meseci sa vojnicima jednog od bataljona u Bagdadu, a istoimena knjiga se bavi sudbinama trojice vojnika po povratku kući nakon petnaestomesečne službe u Iraku i njihovom prilagođavanju svakodnevici.

Kino klub Barut vas poziva na projekciju sa diskusijom.
sreda 10. jul .2019. u 19:30
Magacin u Kraljevića Marka 4

Thank You for Your Service, SAD, 2017, 108 min, igrani
režija: Džejson Hol

jezik: engleski
titlovi: engleski

Filmove predstavlja i vodi diskusije: Nenad Porobić, član Kino kluba Barut, neformalne inicijative NE rehabilitaciji! i redakcije portala Mašina.

Ovim projekcijama i pratećim diskusijama bismo usmerili pažnju na činjenicu koja se često zanemaruje prilikom obrade teme migracija, a to je da je život većeg broja izbeglica i migranata odlučen bliskoistočnim osvajačkim ratovima za raspodelu resursa. Kako najnovija američka filmska industrija prikazuje ljude koji takođe imaju iskustvo istih ratova, ali iz pozicije mnogo moćnijeg osvajača, nakon povratka kući?

Ulaz na projekciju je besplatan!

Ukoliko želite da budete obavešteni o nedeljnim projekcijama možete se prijaviti za newsletter na adresi: http://eepurl.com/dIsaAz

Ukoliko želite da predstavite film u okviru Kino kluba Barut pište nam na kinobarut@gmail.com