1

[30. jan 2019] The Coca-Cola Kid (In memoriam Dušan Makavejev)

Ispod crnohumorne komedije o marketinškom ekspertu koji dolazi u Australiju da pospeši prodaju Kola Kole u zabačenim regijama, krije se veoma snažna i životna kritika izuzetno agresivne prodajne strategije velikih korporacija koje ne biraju sredstava u svom tržišnom pohodu i “ne uzimaju zarobljenike”. Zagrebemo li malo dublje, u ovom jednostavnom filmu ćemo otkriti žestoku kritiku kapitalizma koji vođen isključivo logikom profita uništava sve pred sobom: ljude, kulture i civilizacije, a danas vidimo nove domete ovog pogubnog sistema koji je ugrozio i čitavu planetu na kojoj svi živimo.

Odlučili smo da ovonedeljnu projekciju posvetimo velikom jugoslovenskom reditelju Dušanu Makavejevu koji je preminuo 25. januara 2019. godine. The Coca-Cola Kid je jedan od njegovih manje poznatih filmova, koji je i danas podjednako aktuelan kao i pre više od trideset godina kada ga je Makavejev snimao u Australiji.

Kino klub Barut vas poziva na projekciju sa diskusijom o filmu:
sreda, 30. januar 2019. u 20:30
KC Magacin u Kraljevića Marka 4

The Coca-Cola Kid, Australija, 1985, 98 min
režija: Dušan Makavejev
scenario: Frank Moorhouse
igraju: Eric Roberts, Greta Scacchi, Bill Kerr

jezik: engleski
titlovi: srpski

predstavlja: Kino klub “Barut” funkcioniše kao nezavisni direktno demokratski kolektiv. Cilj kolektiva je da koristeći film kao sredstvo političke komunikacije stvori prostor za osvešćivanje, obrazovanje i diskusiju, kao i da bude katalizator koji će do tada pasivne gledaoce pretvoriti u aktivne činioce koji će dokumentovati društvena dešavanja i postavljati pitanja o kojima svi ćute. Pokretanje kolektiva Kino klub “Barut” inicirala je anarhosindikalistička grupa “Klasna solidarnost”.


Ulaz na projekciju je besplatan!

Ukoliko želite da budete obavešteni o nedeljnim projekcijama možete se prijaviti za newsletter na adresi: http://eepurl.com/dIsaAz

Ukoliko želite da predstavite film u okviru Kino kluba Barut pište nam na kinobarut@gmail.com