1

[7. nov 2018] Kapo

Kapo je film o iskustvima u koncentracionom kampu. Narativ filma vezuje se za dva ženska lika Edit i Sofiju koje svaka na svoj način pokušavaju da prežive, a da pritom sačuvaju sopstvenu ljudskost, čak i kada je ta ljudskost stavljena pred velike moralne izazove.

Kino klub Barut vas poziva na projekciju sa diskusijom.
sreda, 7. novembar 2018 u 20:30
KC Magacin u Kraljevića Marka 4

Kapò, Italija,1959. 114min (italijansko-francuska koprodukcija snimana u SFRJ)
režija: Gillo Pontecorvo
igraju: Susan Strasberg, Laurent Terzieff, Emmanuelle Riva

jezik: italijanski
titlovi: srpski

Film predstavlja: Nađa Bobičić / Književna kritičarka i socijalistička feministkinja. Nakon osnovnih i master studija na Katedri za opštu književnost i teoriju književnosti Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, upisala je master i doktorske studije iz oblasti studija roda na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Od 2012. godine redovno objavljuje književnu kritiku na više književnih portala i medija u regiji (Booksa.hr, Politikin kulturni dodatak, Treći program Radio Beograda, časopisi Polja, Quorum i dr.) Od 2014. sa grupom ‘Pobunjene čitateljke’ uređuje portal za književnu kritiku Bookvica.net u okviru kojeg je 2018. uredila zbornik Rat iz dečje perspektive. U Domu kulture Studentski grad od 2016/17. vodi Radionicu kreativnog čitanja i kritičkog pisanja.


Ulaz na projekciju je besplatan!

Ukoliko želite da budete obavešteni o nedeljnim projekcijama možete se prijaviti za newsletter na adresi: http://eepurl.com/dIsaAz

Ukoliko želite da predstavite film u okviru Kino kluba Barut pište nam na kinobarut@gmail.com